Szülő-gyerek találkozások más minőségben 

Vidák Vera pszichológus, önismeret, egyéni terápia, pszichodráma, counselling therapy
Egy szülő és I-III. osztályos gyereke egy csoportban
8 pénteki délutánon
16-19 óra között 

 

Jeney Ágival és
Vidák Verával
 
"Minden egyes gyermek születésével újra teremtődik a világ (...), mert minden egyes kisgyermeknek teljesen új a mi világunk." (Jostein Gaarder)

 

A sikeres workshop-sorozatunk nyomán a 8 alkalmas csoportunk célja egy olyan környezet teremtése, ahol közös játék, feladatok, gyakorlatok adnak teret a hétköznapokban nehezen összehozható egymásra hangolódásra és odafigyelésre.

 

 

A visszajelzésekből egyértelművé vált, mekkora érték a védett csoporttérben együtt töltött minőségi idő, mennyire más - lényegibb és mélyebb találkozások jöttek létre szülő és gyereke között. 

 

 

A nagyjából háromhetente ismétlődő 8 alkalmas folyamat lehetővé teszi, hogy

 

  • a minőségi találkozások és a megértések beépülhessenek a hétköznapokba,

  • ezáltal könnyüljenek a mindennapok konfliktusai,

  • gördülékenyebbé és simábbá váljon a kommunikáció.

  • Lehetőség nyílik arra, hogy  a viselkedések, reakciók mögötti hiedelemrendszerek, érzések, mozgatórugók, félelmek, viszonyulások is előkerüljenek,

  • így az egyre tudatosabb rálátásnak köszönhetően szülőként is megváltozhatnak a reakcióink. 

 

Eszközeink – a bodywork, a zene, a dramatikus játékok és a kreatív alkotás. 

 

  • A gyerekek számára a játékokon keresztül teret adunk arra, hogy indirekt módon, szimbolikusan, konfrontáció nélkül jeleníthessék meg feszültségeiket, frusztrációikat, nehézségeiket a hétköznapi életükből, amire leggyakrabban nincs mód, hiszen ebben a korban ezek jellemzően nem tudatosulnak, így nehezen is verbalizálhatók.

  • Szüleik pedig, miközben maguk is bevonódnak a játékba, egyrészt védett környezetben leshetnek bele gyerekük érzelmi életébe, rálátást kaphatnak, muníciót a mindennapok mögöttes történéseivel szemben.

  • Másrészt megismerhetik, megtanulhatják azokat a technikákat, melyek segítségével az otthoni együttes játék is beszédessé, informatívvá válik számukra, segítve ezzel a későbbi helyzetek megértését.

 

A nyolc közös találkozást megelőzően a szülőkkel gyűlünk össze, hogy feltérképezzük az általuk tapasztalt nehézségeket és növeljük a közösen töltött időre fordított tudatosságot, melynek hozadékát újra integrálhatjuk a közös élményekbe. 

 

Szeretettel várunk minden szülőt elsőtől harmadikig osztályos gyerekével, aki szeretne változtatni jelenlegi kapcsolódásukon és szeretné megismerni gyerekét a hétköznapokon túl is.

 

Toábbi információt kérhetsz, vagy jelentkezz Jeney Áginál (06-30/84 68 400, mail.jeneyagnes@gmail.com), vagy Vidák Veránál (20/33 915 99, vera.vidak@gmail.com)

 

Helyszín: MagNet Közösségi Ház (Budapest VI. Andrássy út 98.)

 

Időpontok: november 7, 21., december 5., január 16., február 6, 27., március 20., április 10.

16 és 19 óra között, egy szünettel.

 

Ár: 7000 Ft/2 fő (1 szülő és 1 gyereke)

 

A csoportban való részvételhez az első alkalom végén elköteleződés szükséges. Elköteleződés után a hiányzásokat fizetni kell.