Mi rejlik a hétköznapok mögött?

Szülő-gyerek találkozások más minőségben.

Vidák Vera pszichológus, önismeret, egyéni terápia, pszichodráma, counselling therapy

"Minden egyes gyermek születésével újra teremtődik a világ (...), mert minden egyes kisgyermeknek teljesen új a mi világunk." (Jostein Gaarder)

 

A csoport 2014 februárjában
újra indul, első időpont: február
22. szombat délután.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A workshopokon magunk is tapasztaltuk, és a visszajelzésekből is egyértelművé vált, mekkora érték a védett csoporttérben együtt töltött idő. Mennyire más - lényegibb és mélyebb találkozások jöttek létre szülő és gyereke között. Rácsodálkozásokon keresztül megértések születtek. Felületes kapcsolódási pontok mögött tapinthatóvá váltak a mélyben futó összekötő szálak. 

 

Amit most terveztünk, hogy ezeket az egyszeri élményeket folyamattá kötjük össze, rendszeres, havi egy találkozásra építjük. Lelkesedésünk nem volt hiábavaló, a tapasztalataink szerint az öt hónapos időszak lehetővé tette, hogy a minőségi találkozások és a megértések, az összeköttetések felfedezése beépülhessen a hétköznapokba, ezáltal könnyüljenek a mindennapok konfliktusai, gördülékenyebbé és simábbá váljon a kommunikáció. Lehetőség nyílt arra, hogy  a viselkedések, reakciók mögötti hiedelemrendszerek, érzések, mozgatórugók, félelmek, viszonyulások is előkerüljenek,  így az egyre tudatosabb rálátásnak köszönhetően sokaknál megváltoztak az egymás viselkedésére adott reakciók. A gyerekek bizalma nőtt, a problémáik feltárásában könnyebben feltámaszkodtak a csoportra és szüleikre.


A folyamatosság megteremtésén kívül újdonság az is, hogy az öt alkalomból egyszer külön, a közös találkozások előtt gyerekekre és szüleikre bontva is összegyűlünk, hogy a gyerekekkel együtt megélt tapasztalatainkat sorsközösségi térben dolgozhassuk föl, léphessünk egyet előre azok nehézségében, hogy azután a hozadékát újra integrálhassuk a közös élményekbe. 

 

Az első ilyen 5 hónapos folyamatot lezártuk, remek tapasztalatokkal, kétségkívül sikerrel.


Eszközeink – a bodywork, a zene, a dramatikus játékok és a kreatív alkotás – segítségével lehetőség van arra, hogy a gyerekekben és szülőjükben felgyűlt feszültségek indirekt módon, konfrontáció nélkül jussanak kifejezésre, majd eljussanak a megbékéléshez, a közösen létrehozott és megélt örömhöz.

 

Szeretettel várunk minden szülő-gyerek párost, akik szeretnének változtatni jelenlegi kapcsolódásukon és szeretnék megismerni egymást a hétköznapokon túl is.Vezetők: Jeney Ágnes (06-20/436-4795, mail.jeneyagnes@gmail.com) és Vidák Vera (20/33 915 99, vera.vidak@gmail.com)


Helyszín: MagNet Ház (Budatest VI. Andrássy út 98.)

 

Időpontok:

Délután 1/2 3 és 7 óra között, a következő dátumokon:

február 22. szombat, március 16. vasárnap, április 12. szombat, május 4. vasárnap, június 1. vasárnap. 

 

Ár:  8000 Ft/2 fő (1 szülő és 1 gyereke) a közös napokon (4 alkalom) és 9500 Ft/2 fő a hosszított napokon (1 alkalom), amikor a közös csoport előtt gyerekek és szüleik külön dolgozzák fel megéléseiket. A csoportban való részvételhez az első alkalom végén elköteleződés szükséges. Elköteleződés után a hiányzásokat fizetni kell. 

Másfél évvel ezelőtt indítottuk el Jeney Ágival az Egy szülő - egy gyerek workshop-sorozatunkat. Olyan környezet teremtése volt a célunk a csoporttal, ahol közös játék, feladatok, gyakorlatok adnak teret a hétköznapokban nehezen összehozható egymásra hangolódásra és odafigyelésre. Nemcsak a "mai rohanó világban" közhelyre alapoztuk szándékunkat. A generációs különbségek és a szülőként képviselt szempontjaink elkerülhetetlen merevsége örökérvényű szakadékként áll kiskamaszaink és szüleik között, melyben ritka és páratlan élmény a bizalom és minőségi együttlét újratapasztalása.