Mi rejlik a hétköznapok mögött?

Szülő-gyerek találkozások más minőségben.

Vidák Vera pszichológus, önismeret, egyéni terápia, pszichodráma, counselling therapy

"Minden egyes gyermek születésével újra teremtődik a világ (...), mert minden egyes kisgyermeknek teljesen új a mi világunk." (Jostein Gaarder)

 

Szülő-gyerek csoport általános iskola 6-9. osztályos gyerekek és velük párban az egyik szülőjük számára.
2016. október 13-án csütörtökön inulunk és a továbbiakban
minden második csütörtökön találkozunk fél öt és nyolc óra között, április végéig.
 

A workshopokon magunk is tapasztaltuk, és a visszajelzésekből is egyértelművé vált, mekkora érték a védett csoporttérben együtt töltött idő. Mennyire más - lényegibb és mélyebb találkozások jöttek létre szülő és gyereke között. Rácsodálkozásokon keresztül megértések születtek. Felületes kapcsolódási pontok mögött tapinthatóvá váltak a mélyben munkáló mintázatok, szálak. 


Néhány évvel ezelőtt indítottuk el Jeney Ágival az Egy szülő - egy gyerek workshop-sorozatunkat. Olyan környezet teremtése volt a célunk a csoporttal, ahol közös játék, feladatok, gyakorlatok adnak teret a hétköznapokban nehezen összehozható egymásra hangolódásra és odafigyelésre. Nemcsak a "mai rohanó világban" közhelyre alapoztuk szándékunkat. A generációs különbségek és a szülőként képviselt szempontjaink elkerülhetetlen merevsége örökérvényű szakadékként áll kiskamaszaink és szüleik között, melyben ritka és páratlan élmény a bizalom és a minőségi együttlét újratapasztalása. 

A workshopokról idővel áttértünk az 5-10 alkalmas folyamatokra, ahol lehetőség nyílt arra, hogy a minőségi találkozások és a megértések, az összeköttetések felfedezése beépülhessen a hétköznapokba, ezáltal könnyüljenek a mindennapok konfliktusai, gördülékenyebbé és simábbá váljon a kommunikáció. A közösen, szülő és gyereke által létrehozott dinamikák, reakciók mögött előkerültek a hiedelemrendszerek, érzések, mozgatórugók, félelmek, viszonyulások. Az egyre tudatosabb rálátásnak köszönhetően sokan képesek voltak a változtatásra, a mintázatok átírására is. A gyerekek bizalma nőtt, a saját problémáik feltárásában könnyebben feltámaszkodtak a csoportra és szüleikre.


Ebben a csoportban a közel féléves időszak alatt alkalmat kerítünk arra, hogya a szülőkkel gyerekek nélkül is összegyűljünk, hogy a gyerekekkel együtt megélt tapasztalatokat sorsközösségi térben dolgozhassuk föl, léphessünk egyet előre azok nehézségében, hogy azután a hozadékát újra integrálhassuk a közös élményekbe. 

 

Eszközeink – a bodywork, a zene, a dramatikus játékok és a kreatív alkotás – segítségével lehetőség van arra, hogy a gyerekekben és szülőjükben felgyűlt feszültségek indirekt módon, konfrontáció nélkül jussanak kifejezésre és a szülő és gyereke eljusson a megbékéléshez, a közösen létrehozott és megélt örömhöz.

 

Szeretettel várunk minden szülő-gyerek párost, akik szeretnének mélyíteni jelenlegi kapcsolódásukon és szeretnék megismerni egymást a hétköznapokon túl is.


Vezetők: Jeney Ágnes (30/846-8400, mail.jeneyagnes@gmail.com) és Vidák Vera (20/33 915 99, vera.vidak@gmail.com)


Helyszín: MagNet Közösségi Ház (Budatest VI. Andrássy út 98.)

 

Időpontok:

Délután 1/2 5 és 8 óra között, minden második csütörtökön, október 6-ával kezdődően. 

 

Ár:  9000 Ft/2 fő (1 szülő és 1 gyereke) a

A csoportban való részvételhez az első alkalom végén elköteleződés szükséges. Elköteleződés után a hiányzásokat fizetni kell. 

Szeretettel várunk benneteket!