Rendszeren innen és túl

 

120 órás pszichodráma önismereti és önmeghaladási igényű csoport

 

Három hetente péntek délutánonként 3 és 9 óra között, 2014. szeptemberétől.

 

„Mikor elengedem, aki vagyok, azzá válok, ami lehetnék.„ (Lao-ce)

 

Az önismeret és az önmeghaladás – konstrukciójánál fogva – rólad szól. A témák, melyekkel várunk, talán még képlékenyek, de már megjelent benned a tettvágy.

 

A magad köré épített rendszer sokszor téged szolgál, de nem könnyű hozzányúlni azokban a helyzetekben, amikor éppen hogy akadályoz. Mi most azt tűztük ki célul, hogy veled együtt nézzünk mögé azoknak a gócpontoknak, melyek rajtad ragadt, elavult kövületekként rejtegetik előled a magad harmóniára törekvő, önmagaddal és a világgal egyensúlyban lévő részét.

FROSTED GOLD by Megan Duncanson

A rendszered alakítója te vagy. A felelősség is, és a változtatás lehetősége is a tiéd. Mi készséggel és elfogadással kísérünk abban, hogy különböző szinteken tekints rá, és keresd az új megoldásokat.

 

Módszer

 

pszichodráma mintázataink, ismétlődő élethelyzeteink tudatosítására és átírására szolgál. A zárt csoport biztonságos közegében elérhetővé válnak erőforrásaink, a kreativitás, a spontaneitás és a személyi rugalmasság, melyek a hétköznapokban is segítségedre lehetnek. A dráma színpadán ezek segítségével kipróbálhatod magad a konfliktusos helyzeteidben anélkül, hogy számodra kedvezőtlen külső vagy belső kompromisszumokra kényszerülnél. A bátorságod babérjait azonban már a való életedben aratod le. 

Az önismeret mély fázisaiban megjelenhetnek rejtett vagy korai elakadások, transzgenerációs tartalmak is. Átdolgozásukhoz a mozgás és az érintés segítségével olyan szintekhez férünk oda, ahol a szavaknál bölcsebbnek bizonyul a testbe zárt tudattalan. Mozgósításával a test saját nyelvén születhetnek új megoldások.

 

Kereteink

A csoport vezetői

Bánsághi Anna pszichodráma asszisztens, matematikus 

(anna.bansaghi@mamikon.net, tel: 0620/587 94 98) és

 

Vidák Vera pszichodráma asszisztens, pszichológus

 

Szupervízor 

Dr. Pintér Gábor (kiképző pszichodráma pszichoterapeuta szupervízor)

 

A csoportok időpontja 

H​​​​​​​​háromhetente péntek délután 3-tól este 9-ig, valamint egy szombati napon reggeltől estig, az alábbi dátumokon:2014. szeptember 19., október 10., október. 31., november 14., november 28., december 19.,2015. január 9., január 30., február 20., március 13., március 27., április 17., május 8., május 9. (9.00 – 18.00), május 29.​

 

Helyszín​​​​​​​​​​

 MagNet Közösségi Ház (Budapest, VI. ker. Andrássy út 98.)​​

 

A csoport ára

8000 Ft/alkalom. A második alkalom után lehet elköteleződni a folytatáshoz, ezután a hiányzásokat is fizetni kell.

A kedvezményes ár (1000 Ft/munkaóra) oka, hogy a csoporton való részvétel nem számítható be az asszisztensi képzés előfeltételeként.