ÖNISMERETI CSOPORT NŐKNEK

2022. március 18-tól kezdődően 5 hetente

Pénteken 15-21 és szombaton 10-18 között

Vezetőtársam Pető Dóra

Mindazoknak, akik

  • elakadtak az életük jelenlegi szakaszában, nem tudják merre vagy hogyan tovább;

  • érzéseik ellentmondanak a gondolataiknak;

  • beszorítva érzik magukat női szerepeikbe;

  • egészséges viszonyt szeretnének a testükkel;

  • szoronganak, akár érzéseken, akár testi tüneteiken keresztül nyilvánul meg a szorongás;

  • nehezen kapcsolódnak az érzéseikhez;

  • vágynak az egyenlőségen és egymás kölcsönös tiszteletben tartásán alapuló kapcsolatokra;

  • eszközöket szeretnének tanulni mindezek megvalósítására;

  • úgy szeretnének kommunikálni, hogy azt mondják, ami van.

Női csoport Váradi Vera Pető Dóra © 2012 Vintagerie Ephemera Ye Olde Curio Shoppe_edited_e

A csoportunk célja, avagy hogy lesz ettől jobb?

Az önismereti munkánk mindig a csoporttagokban aktuálisan felmerülő érzésekből, konfliktusokból, az itt és most-ból indul ki. Az egymás közti interakciók és a csoporton kívüli találkozások során előkeverednek rögzült mintáink. A csoporton stratégiákat dolgozunk ki és eszközöket tanulunk arra, hogy ezeket a mindennapokban is kezeljük. A csoport biztonságos, támogató közegében új viselkedésmintákat sajátíthatunk el, melyek korábban tiltottak voltak, vagy megvalósításuk lehetetlennek tűnt.

 

Pár szót arról, mi a munkánk pszichológiai háttere és miért fontos a csoport:

 

A csoporton az egyéni konfliktusokat feminista szemléletben, társadalmi kontextusba ágyazva közelítjük meg. Abból indulunk ki, hogy az egyenrangúság a kapcsolatokban mind egyéni, mind társadalmi szinten alapfeltétele annak, hogy jól legyünk. Gyerekként kiszolgáltatva éltünk. Olyan viselkedéseket, megoldásokat  kellett kifejlesztenünk, melyek segítettek minket az önvédelemben és a “pszichés túlélésben”. A rögzült viselkedésminták egy része felnőttként azonban akadályoz minket a kapcsolatainkban, így hát érthető, hogy szeretnénk változtatni. Gyakran csak akkor merül fel, hogy  valami nem stimmel, amikor egy számunkra fontos emberrel konfliktusba kerülünk. Mivel ezeket a mintákat a családban, az iskolában és a tágabb társas közegünkben tanultuk, csoportra, közösségre van szükég az újraszocializációhoz is. A minták tudatosítását a testünk jelzéseire támaszkodva végezzük. Mivel a testünk csalhatatlan iránytűként  jelez, akár tudunk róla, akár nem, jól szolgál minket az újraszolizáció során.

 

Az új minták beépítése hosszú folyamat, a tapasztalat szerint legalább két évet vesz igénybe és akkor hatékony, ha folyamatosan gyakoroljuk, mert az eredeti minták megtanulása és begyakorlása is évtizedekig zajlott.  Ezért kötelezi el magát minden résztvevő, hogy részt vesz a csoport minden egyes összejövetelén.  Így biztosít a csoport biztonságos teret az egyéni fejlődésnek és válik az önismeret legkedvezőbb keretévé.

Kereteink:

Csoport alkalmainkat az alábbi dátumokon - körülbelül 4-6 hetente - pénteken 15-21 és szombaton 10-18 óra között tartjuk.

2022. március 18-19., április 29-30., június 3-4., augusztus 26-27., szeptember 30-október 1., november 18-19., december 16-17., 

2023. január 27-28., március 10-11., április 28-29., június 2-3.

Helyszín: Budapesten az Oktogonnál (VI. kerület, Teréz krt. 7.)

A csoport részvételi díja 20.000 Ft/2 nap (pénteki 15-21 és szombati 10-18 együtt)

Érdeklődj, ha van kérdésed és jelentkezz a felvételi beszélgetésre február 28-ig
nálam itt,
vagy vezetőtársam, Pető Dóra elérhetőségein: Pető Dóra: www.petodora.org
petodora80@gmail.com