ANYACSOPORT

 

Női csoport - nemcsak szülőknek.

 

Anyaság, születés, anya-belsőgyermek kapcsolat, anyai vérvonal öröksége, anyai minták, animus-anima​

 
Ez a csoport már elindult, a következőre szeptemberi indulással számíthatsz.
 

​Olyan csoport ez, ahol az anyaság témáját sokféleképpen értelmezzük. Erős megtartó női energiák mentén arra használjuk fel, hogy megközelítsük különböző belső konfliktusainkat, melyek az életünkben is fennakadást okoznak. 

  • Kapcsolódásaink,

  • Párkapcsolati nehézségeink, elakadások a szexualitásban,

  • Saját anyaságunk, vagy éppenséggel az anyává válás nehézsége, elmaradása,

  • A bennünk lévő belső gyermekünk kötődési rendszere - a cserbenhagyott önmagunk gyógyítása,

  • önbizalom, önértékelés, önérvényesítés nőként. Lényegében a női lét bizonyos szempontból mindenképpen az anyaságról szól, ha anya vagy, azért, ha nem vagy, akkor azért. Anyaság és nőiség - hiába a civilizáció szétdaraboló törekvése - elválaszthatatlan egység, Nem része, alhalmaza egyik a másiknak, hanem egy és ugyanaz, szinonimákkal kifejezve. Egyik nem létezik a másik nélkül, és ezalatt egyáltalán nem a gyerekszülős klisét értem. Arra gondolok, milyen komplexen fejeződik ki e két minőség az életünkben: anyai minták, archetiípusok lenyomatai hogyan szivárognak bele a női identitásunkba, ősanyáink milyen terheket hagytak a vállunkon, melyeket magunkkal hurcoljuk a boltba, a munkába, a presszóba, és hogyan veszítjük el nap mint nap belső gyerekünket, miközben itt-ott megalkuszunk, semmibe vesszük pillanatnyi érzéseinket, vagy nem tudunk nemet mondani. 

Maxine Noel: Ancient Messages

Az anyacsoport kis létszámú  műfaj. Sok idő és egyéni fókusz jut mindenkire. Kivételesen hasznos, hogy a csoportidők között viszonylag rövid idő, két hét telik el. A folyamat, amelyen elindulsz, így mély és szakadatlan tud maradni.

A női energia jótékony megtartó hatására sokat építünk. A  bodywork, mozgásmeditáció és a pszichoráma arra ad lehetőséget, hogy átdolgozzuk, meghaladjuk nőiségünk kapcsolódási hiányosságait, tettenérjük őket a mindennapjainkban és a változást beépítsük a hétköznapi életünkbe.
​​
A csoportok időpontja: ​​​​​​​​​​kéthetente, kedden délelőttönként reggel 9 és 13 óra között. 
A csoport zárt, félévenként van csatlakozási lehetőség.

 

Helyszín: KözHely (1131 Budapest, Fáklya u. 4.)​


A foglalkozások ára: 10000 Ft/alkalom. Az első alkalom után lehet elköteleződni a folytatáshoz, ezután a hiányzásokat is fizetni kell.

Gyerekeknek csoport ideje alatt biztonságos felügyeletet tudunk biztosítani (750 Ft/óra/gyerek).

Váradi Vera pszichológus

                            +3620/33 915 99                                                                          vera.varadi68@gmail.com                             

  • c-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now