ANYACSOPORT

 

Női csoport - nemcsak szülőknek.

 

Anyaság, születés, anya-belsőgyermek kapcsolat, anyai vérvonal öröksége, anyai minták, animus-anima​

 
Ez a csoport már elindult, a következőre szeptemberi indulással számíthatsz.
 

​Olyan csoport ez, ahol az anyaság témáját sokféleképpen értelmezzük. Erős megtartó női energiák mentén arra használjuk fel, hogy megközelítsük különböző belső konfliktusainkat, melyek az életünkben is fennakadást okoznak. 

Vidák Vera pszichológus, önismeret, egyéni terápia, pszichodráma, counselling therapy
  • Kapcsolódásaink,

  • Párkapcsolati nehézségeink, elakadások a szexualitásban,

  • Saját anyaságunk, vagy éppenséggel az anyává válás nehézsége, elmaradása,

  • A bennünk lévő belső gyermekünk kötődési rendszere - a cserbenhagyott önmagunk gyógyítása,

  • önbizalom, önértékelés, önérvényesítés nőként. Lényegében a női lét bizonyos szempontból mindenképpen az anyaságról szól, ha anya vagy, azért, ha nem vagy, akkor azért. Anyaság és nőiség - hiába a civilizáció szétdaraboló törekvése - elválaszthatatlan egység, Nem része, alhalmaza egyik a másiknak, hanem egy és ugyanaz, szinonimákkal kifejezve. Egyik nem létezik a másik nélkül, és ezalatt egyáltalán nem a gyerekszülős klisét értem. Arra gondolok, milyen komplexen fejeződik ki e két minőség az életünkben: anyai minták, archetiípusok lenyomatai hogyan szivárognak bele a női identitásunkba, ősanyáink milyen terheket hagytak a vállunkon, melyeket magunkkal hurcoljuk a boltba, a munkába, a presszóba, és hogyan veszítjük el nap mint nap belső gyerekünket, miközben itt-ott megalkuszunk, semmibe vesszük pillanatnyi érzéseinket, vagy nem tudunk nemet mondani. 

Maxine Noel: Ancient Messages

Az anyacsoport kis létszámú  műfaj. Sok idő és egyéni fókusz jut mindenkire. Kivételesen hasznos, hogy a csoportidők között viszonylag rövid idő, két hét telik el. A folyamat, amelyen elindulsz, így mély és szakadatlan tud maradni.

A női energia jótékony megtartó hatására sokat építünk. A  bodywork, mozgásmeditáció és a pszichoráma arra ad lehetőséget, hogy átdolgozzuk, meghaladjuk nőiségünk kapcsolódási hiányosságait, tettenérjük őket a mindennapjainkban és a változást beépítsük a hétköznapi életünkbe.
​​
A csoportok időpontja: ​​​​​​​​​​kéthetente, kedden délelőttönként reggel 9 és 13 óra között. 
A csoport zárt, félévenként van csatlakozási lehetőség.

 

Helyszín: KözHely (1131 Budapest, Fáklya u. 4.)​


A foglalkozások ára: 10000 Ft/alkalom. Az első alkalom után lehet elköteleződni a folytatáshoz, ezután a hiányzásokat is fizetni kell.

Gyerekeknek csoport ideje alatt biztonságos felügyeletet tudunk biztosítani (750 Ft/óra/gyerek).